Kultúra

2015.10.19. 13:30

Lapunk hasábjairól is válogatott a szerző

Zalaegerszeg – Lapunk múltja is megelevenedik Kiss Zoltán hozzánk eljuttatott saját kiadású kötetének lapjain, lévén, a főváros közelében, Diósdon élő szerző a Zalai Hírlap hasábjain is olvasható volt 30 évvel ezelőtt.

Arany Horváth Zsuzsa

A Veszprém megyében, a Balaton partján született szerző alapvetően katonai kötelékekben futott be szerkesztői pályát, de az írás ifjú kora óta kíséri őt. Ezt az ambícióját éppen a Zalai Hírlap akkori szerkesztőségének jóvoltából élhette ki, így amikor az életmű írásait kötetbe rendezte, hat cikket ebből az időből is beválogatott. Kiss Zoltán Keszthelyről küldte, ahogy ő fogalmaz: „a nyomtatott betű igézetében” született beszámolóit régmúlt szüretekről például, vagy a hadtörténet kérdéseiről, a sorkatonai szolgálatról.

Az Évek, lapok, emberek könyv szerzőjét 1984-ben elszólította Zalából új munkája, a továbbiakban a Zrínyi katonai kiadónál dolgozott felelős szerkesztőként, majd a Honvédségi Szemlét erősítette, de lakóhelye, Diósd önkormányzati lapjai is több mint egy évtizedig profitált jó értelmű grafomániájából.

A kötetben olvasható kisebb-nagyobb beszámolók, interjúk illetve elbeszélések szerteágazó érdeklődésű alkotó arcképét rajzolják ki a könyvet lapozgató érdeklődő számára.

Ezek is érdekelhetik