Kultúra

2015.05.04. 13:48

Világhírű lehetett volna - Hevesi Sándorra emlékeztek Nagykanizsán

Nagykanizsa – Születésének 142. évfordulóján Hevesi Sándorra, Nagykanizsa szülöttére emlékezik a város és a nevét viselő intézmények.

Horváth-Balogh Attila

A Hevesi Sándor Emléknapok programjai tegnap kezdődtek és ma is folytatódnak. Hétfőn a Hevesi Sándor Művelődési Központban Dénes Sándor polgármester mondott köszöntőt, aki a Színészkönyvtárból idézve méltatta a dél-zalai város szülöttét, akit eredetileg Hoffmann Sándornak hívtak. Ahogy fogalmazott: „Ha nem Magyarország szűkös viszonyai közé születik, világhíresség lett volna, nagyobb minden addig ismert szakmabeli nagyságnál.” Hozzátette: a színházi rendező, egyetemi tanár, drámaíró, kritikus, író, műfordító, színházigazgató Hevesi Sándor egész életét a színház és a magyar kultúra iránti elkötelezettség jellemezte.

Hevesi Sándor szobránál Kovácsné Mikola Mária (b), a Kanizsai Kulturális Központ és Szabó Erzsébet, a Hevesi iskola igazgatója, illetve Dénes Sándor polgármester. Elöl Konkoly Máté és egy diáktársa. Fotó: Gergely Szilárd

A Hevesi Sándor Általános Iskola diákjainak a névadó életútját ismertető felolvasása után koszorút helyeztek el Hevesi fejszobránál, illetve Fő úti emléktáblájánál, valamint sor került az iskola tanulóinak rajzaiból készült tárlat megnyitására, továbbá a még korábban meghirdetett vers- és prózaíró pályázat eredményhirdetésére.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!