Kultúra

2015.03.15. 14:50

Felnőtt- és gyermek kurzusok is lesznek a Kendlimajori Művészeti Szabadiskolában

Megújult kiállítással várta vasárnap az érdeklődőket a Kendlimajori Művészeti Szabadiskola. A szezonnyitón az idei programokról és kurzusokról is szó esett.

Pásztor András

Bőven akadt látnivaló vasárnap a nemzetközi művésztelepnek is helyet adó telken, hiszen a hatalmas kiállítóteremben eddig nem látott festmények sorakoztak.

– A felnőtt kurzusok áprilistól kezdődnek, az érdeklődők megismerkedhetnek az akril-, a pasztell- és az akvarellfestészettel, de a színkeverés, a komponálás alapelveiről is szó esik majd a tanfolyamokon, amit neves hazai művészek vezetnek – árulta el Ludvig Klára, a művészeti szabadiskola vezetője. – A felnőttek mellett, a gyerekek számára is szervezünk művészeti táborokat, ahol festhetnek, faraghatnak, tűzzománcot készíthetnek a kicsik.

Mint azt Ludvig Klára elmondta: nagy örömükre szolgál, hogy egyre több kanizsai és környékbeli iskola jelezte látogatási szándékát.

– Az idei nemzetközi művésztelep május 31-től június 14-ig tart majd, eddig közel 50 darab meghívót küldtünk szét a világ minden részére – említette Ludvig Zoltán festőművész, aki hozzátette: a tervek szerint a törzsgárda mellett, Ománból, Irakból, Kínából, Oroszországból is érkeznek majd művészek Kendlimajorba.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!