Kultúra

2014.07.16. 16:05

A két Szentgyörgy régi barátsága

Zalaegerszeg - Salomvári és zalaszentgyörgyi egyházzenei táborban vesznek részt azok a gyerekek és felnőtt kísérők, akik az erdélyi Marosszentgyörgyről érkeztek Zala megyébe. A csoportot és helyi vendéglátóikat Velkey Péter, a humánigazgatási osztály vezetője fogadta tegnap délután a zalaegerszegi városházán.

Horváth A. Attila

Tizenöt éve ápol szoros kapcsolatot egymással Zalaszentgyörgy és Marosszentgyörgy: korábban főként a két település művészeti csoportjai látogatták egymást, újabban pedig a gyerekek (és persze szüleik) között formálódik szorosabb együttműködés. A mostani látogatás a Standi Gyuláné vezette zalaszentgyörgyi Örömzene Kórus és a marosszentgyörgyi római katolikus plébánia ifjúsági közössége amelynek szervezője Simon Kinga és Simon Péter közötti együttműködésnek köszönhető. A táborba 16 erdélyi diák és 9 felnőtt kísérő érkezett, néhányan a gyerekek közül mint az a tegnapi sajtóeseményen elhangzott először járnak Magyarországon.

Velkey Péter a városvezetés nevében köszöntötte a csoportot, hangsúlyozva, hogy Zalaegerszeg számára fontos az erdélyi testvérkapcsolatok ápolása. A szervezők pedig elmondták, hogy sok program például éjszakai túra, kirándulás, strandolás, múzeum- és templomlátogatás vár a táborozókra. Pénteken a gyerekek a zalaszentgyörgyi falunapon lépnek majd fel. Műsorukból ízelítőt is adtak tegnap a városházán, ahol néhány zalai és Maros megyei népdalt énekeltek el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!