Kultúra

2013.12.22. 17:10

Karácsonyváró dallamok

Nagykanizsa, Zalaegerszeg - Újra gospel-varázslaton vehetett részt a kanizsai közönség az ünnep előtti hétvégén, Kollonay Zoltán és az Anima Kórus jóvoltából.

Ziegler Anita

Idén három vendégszereplő, Misurák Tünde Misu, Andelic Jonathan és Stefanidu Janula karakteres hangjai gazdagították az Anima Kórus és Zenekar kellemes dallamait a kanizsai HSMK-ban. Mint azt Kollonay Zoltán művészeti vezető elmondta: mindhárom előadó kiváló énekes.

– Janula a fekete ritmusok és énekhang mestere, mondhatjuk, hogy a magyar pop élvonalához tartozik. Andelic Jonathan óriási tehetség, s már most több nemzetközi lap is elismerően nyilatkozik róla. Misurák Tünde színésznő pedig ezen a koncerten lép először színpadra énekesnőként, s mint a vulkán, úgy fog kirobbanni. A vérében van a jazz, és a gospel dallamok is magával ragadják.

A szombat esti előadás igazi gospel-showt eredményezett, ahol a klasszikus dallamok – Cumbaya, Riverside, Oh Happy Day – mellett nagy szerepet kapott a látvány és a koreográfia is.

Az Anima kórus tízéves jubileumi gospel koncertjén a hangzás mellett nagy szerepet kapott a látvány és a koreográfia is. Fotó: Szakony Attila

A zeneiskolai leánykar karácsonyi koncertjének idén is a kertvárosi templom adott otthont. Fotó: Pezzetta Umberto

Zalaegerszegen a Pálóczi Horváth Ádám Alapfokú Művészetoktatási Intézmény leánykara illetve a Liszt-iskola régi diákjainak kórusa kedveskedett szombaton délután karácsonyváró dallamokkal a kertvárosi templomot megtöltő közönségnek. A két kórus Ladvenicza Éva vezényletével szólaltatott meg egyebek között Britten, Kodály-, Bárdos-, Halmos-, Berthier-műveket, a koncertet pedig kiváló szólisták –Vízvári Boglárka (ének), Vas Erna (fuvola). Pánczél Kristóf (ének, zongora) varázsolták még emlékezetesebbé.

Ugyancsak szombaton adott karácsonyi hangversenyt a zsinagógában a Városi Vegyeskar.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!