Kultúra

2013.12.20. 14:00

Írjunk kézzel is néha

Az íráselemzés hitelességébe vetett hitéről tesz tanúbizonyságot a zalai szakember, Szép Györgyi, aki e tárgyban született kötetét szerkesztőségünkhöz is eljuttatta.

Arany Horváth Zsuzsa

Az igazságügyi szakértő képesítésű szerző saját kiadású könyvében rövid áttekintést ad az írás automatizálttá válásának, változásának nyomon követéséről az írástanulás kezdetétől annak hanyatlásáig. Nekünk, olvasóknak összehasonlítást is kínál: saját, a gyermekünk és az unokánk kézírásának eltérő képét tanulságos módon vethetjük össze. Szép Györgyi életkori szakaszokra osztja az íráskép fejlődését illetve változását. Ezeknek a változásoknak az okai szerteágazóak és összetettek – életkori sajátosságok, környezeti hatások, élmények, örökletes hajlamok – , írja a szerző, ezért az íráselemzésnek is körültekintőnek kell lennie.

A kötetben találunk érdekes, vagy közismert emberektől származó írásmintákat, köztük a zalaegerszegi születésű, világhírű csillagász, Izsák Imre kézzel írt levelét, valamint Czóbel Béla festőművész saját kezű aláírását.

A kis kötet sorra veszi azokat az életterületeket is, ahogy az íráselemzésnek hasznát vehetik a szülők, pedagógusok, hatóságok.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!