Kultúra

2012.09.14. 17:27

Teljes a képzési paletta

Nagykanizsa - Száztíz elsős hallgató kezdte meg tanulmányait a Pannon Egyetem Nagykanizsai Kampuszán (PEN). A "gólyák" pénteken tették le esküjüket a tanévnyitó ünnepség keretében.

Steyer Edina

A ceremónia a helyi hagyományoknak megfelelően zajlott le. Elsőként dr. Birkner Zoltán kampuszigazgató, majd ezt követően Dénes Sándor alpolgármester köszöntötte az elsősöket. Dr. Szalai István dékán, a mérnöki kar vezetője ünnepi beszédében hangsúlyozta: a zalai kampusz képzési palettája immár teljes, hiszen ez évtől kezdve gépészmérnököket is képeznek Nagykanizsán. A tanévben egyébként tizenhatan kezdenek ezen a szakon.

Évek óta két, kiemelkedő tanulmányi előmenetelért járó díjat is átadnak a PEN tanévnyitójának keretében. A legkiemelkedőbb tanulmányi eredményt elért harmadéves turizmus-vendéglátás szakos hallgatónak járó nívódíjat ezúttal Tratnyek Tünde vehette át Üsztöke Botondtól, a Hotel Karos SPA vezérigazgatójától. A SzigBau '94 Kft. ügyvezetője, Bálint Pál által alapított "Jövő informatikusa" elnevezésű elismerést minden évben a legjobb tanulmányi eredményt elért mérnök-informatikus hallgató kapja meg Nagykanizsán. Idén a hallgatók közül Békési Dániel érdemelte ki ezt az elismerést, melyet dr. Birkner Zoltán kampuszigazgatótól vehetett át.

A díjak átadását követően az elsőéves hallgatók letették ünnepélyes esküjüket, majd dr. Szabó Lajos, a gazdaságtudományi kar megbízott dékánja és dr. Bertók Botond, a műszaki-informatikai kar helyettes dékánja hivatalosan is a Pannon Egyetem polgáraivá fogadta őket.

 

Három alap- (turizmus-vendéglátás, mérnök informatikus, gépészmérnöki szak) és két mesterképzés (master of business administration, logisztikai mérnök) indult idén a PEN-en. A másoddiplomás képzésre felvettek projektmenedzsmentet tanulnak magyar vagy angol nyelven. Felsőfokú szakképzéseik: banki szakügyintéző, idegenforgalmi szakmenedzser, logisztikai műszaki menedzserasszisztens és műszaki informatikai mérnökasszisztens. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!