Kultúra

2012.04.12. 13:34

Gyerekrajzok és mondák

Zalalövő - A költészet napja alkalmából gyermekrajzokból nyílt kiállítás a zalalövői Salla Művelődési Központban, majd átadták a helyismereti vetélkedő és a mondaíró pályázat díjait.

Szabó Judit

A Salla Művelődési Központ Így védem a környezetem címmel alsósoknak hirdetett gyermekrajzpályázatot, amelyre 78 alkotást küldtek be az egerszegi kistérség iskoláiba járó gyerekek. A rajzokból rendezett kiállítást Horváth Jenő, az Őrségi Nemzeti Park természetvédelmi igazgatóhelyettese nyitotta meg. A műveket nemcsak Zalalövőn mutatják be, hanem a zalaegerszegi Göcseji Falumúzeumban is, június másodikától. A tegnapi, költészet napi rendezvényen tízet díjaztak a beérkezett rajzokból.


A tárlat megnyitása után kihirdették a megyei mondaíró verseny és a zalalövői helyismereti vetélkedő eredményét. A mondákat dr. Csider Sán-dor, a Nyugat-magyarországi Egyetem főiskolai docense értékelte, akinek az Üzen az ég című verse adta az ötletet a pályázat témájához. A verseny első helyezettje Peszleg Kata lett, a lenti Vörösmarty-iskola tanulója, a második Ruszin Máté, aki a hahóti iskolába jár, a harmadik pedig az egervári iskola diákja, Bérczesi Nóra. Különdíjat kapott a szintén egervári iskolába járó Landor Liliána.

Az én hazám: Zalalövő című helytörténeti-helyismereti játékra tizenkét felső tagozatos jelentkezett a helyi általános iskolából, s tízen töltötték ki mind a hat feladatlapot. Valamennyien könyvjutalomban részesültek. A játék két első helyezettje Sabján Csenge és Péter Petra lett. Mindketten ötödik osztályos tanulók.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!