Kultúra

2012.01.25. 12:57

Milyen irányba fejlődjön a Falumúzeum?

A zalaegerszegi Göcseji Múzeum az eddiginél szélesebb támogatottságú alapokra szeretné helyezni a Göcseji Falumúzeum jövőbeni arculatát és fejlesztését.

Magyar Hajnalka

E célból civil fórumot hívtak életre, amely első alkalommal január 26-án, csütörtökön, 16 órakor tart találkozót a Göcseji Múzeum Kisfaludi Strobl termében. A szakemberek a még előttünk álló téli időszakot arra szeretnék felhasználni, hogy megismerjék a lokálpatrióta, kulturális örökségünkért aggódó zalaegerszegiek véleményét arról, miként is képzelik el Magyarország legszebb fekvésű városi skanzenjének a jövőjét. Kíváncsiak rá, a városlakók milyen elvárásokat támasztanak a Falumúzeummal szemben, mit hiányolnak a kínálatból, mit látnának ott szívesen.


Arra biztatják tehát az érdeklődő magánembereket, civil szerveződéseket, alapítványokat, egyesületeket, fogalmazzák meg ötleteiket a Falumúzeum jövőjével, a benne zajló élettel kapcsolatosan. A múzeum nyilvános fórumot teremt a felvetések, elképzelések elemzéséhez, megvitatásához, majd formába öntéséhez és a tervek kidolgozásához.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!