Kultúra

2011.12.02. 17:53

Játékterem és koktélbár a kanizsai iskolában (képgalériával)

Szépség- és masszázsszalon, mozi, játékterem, koktélbár, pizzéria - a hét utolsó tanítási napján számos, a diákok által létrehozott vállalkozás mutatkozott be a nagykanizsai Thúry György SZKI-ben, az idei vásár keretében.

zaol.hu


Immár 13. alkalommal rendezték meg a Thúry-vásárt a kereskedelmi szakiskolában. A felhajtás és a nyüzsgés talán az eddigi legnagyobbra sikeredett, az intézmény diákjai ugyanis rengeteg új ötlettel rukkoltak elő.

-  Minden évben a 11. évfolyamosok rendezik a vásárt, a vendéglátás, idegenforgalmi szakon tanuló fiatalok ugyanis a vállalkozás alapításáról, az üzleti terv készítéséről, a marketingről tanulnak  - fogalmazott Horváth István, az iskola tanára.  - Az elmélet mellett, ilyenkor a gyakorlatban is tapasztalatokat szerezhetnek.

A kereskedelmis fiatalok roppant találékonynak bizonyultak, sokan az iskolában szerzett tudást felhasználva süteményeket, tortákat, palacsintát árultak, míg a többiek más profillal próbálkoztak.

- Mi egy játéktermet alakítottunk ki az egyik osztályteremből  - mutatta Balázs Márk, aki négy társával együtt pár ezer forintból hozta létre a vállalkozást.  - Szerencsére sok a vendég, pókereznek, s a videojátékok iránt is nagy az érdeklődés. Remélem, hogy megtérül a befektetésünk, s talán némi zsebpénz is összejön.

- Mi masszázsszalont alakítottunk a barátnőimmel, mert úgy gondoltuk: sok a fáradt fiatal, szükségük van egy lazító láb, hát vagy arcmasszázsra - mondta Fábics Tilda. Hozzátette: elméletben sokkal egyszerűbb igazgatni egy vállalkozást, mint a gyakorlatban.

A vásár ideje alatt az iskola növendékei kulturális programokkal is készültek, a színpadon táncos, énekes produkciók fokozták a hangulatot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!