Kultúra

2011.12.22. 18:15

Blogversenyen ismerték el az egerszegi fiatal tevékenységét

Ki saját életének történéseiből merít, ki valamely kulturális élményét osztja meg olvasóival. A zalaegerszegi Berta Péter blogján ezzel is, azzal is találkozhatunk.

Péter Gyöngyi

Ha az ember hallott egy jó zenei felvételt, látott egy szórakoztató színházi előadást, egy izgalmas filmet vagy olvasott egy remekbe szabott regényt, késztetést érez rá, hogy benyomásait megossza másokkal. Az egerszegi fiatalember eleinte könyveket ajánlott a blogjára látogatók figyelmébe, ami természetes, hiszen az Alexandra Könyváruház munkatársa. Igaz, egy időre háttérbe szorult életében a blogolás, de aztán új lendületet kapott.


– A Fűnyíró – Független Ifjúsági Lapok indított egy bloggerversenyt, ennek keretében minden hónap végén kiválasztanak egyet a beküldött írások közül. A sors úgy hozta, hogy szeptemberben engem ért a megtiszteltetés, enyém lett a hónap blogja díj – mesélte Berta Péter. – A pozitív viszszajelzések meggyőztek, hogy mégis van rá érdeklődés, így most már a mindennapok történéseivel, az élettel kapcsolatos  gondolataimat is leírom, megjelentetem. Ezek általában egy-egy beszélgetés kapcsán születnek. Könyvajánlót az aktuális kedvencekről írok vagy olyan művekről, melyekben választ találhatnak az olvasók egy-egy problémára.

A blog látogatottsága már havi 1500 fölötti és a legnépszerűbb közösségi oldalon létrehozott oldal csatlakozóinak száma is közel 600. Van rá példa, hogy valaki a recenzió miatt választott egy adott kötetet.

– Nehéz időket élünk, sokan keresik, mivel tudnak javítani a hangulatukon, mit tehetnének azért, hogy a mindennapokat se a lehangoltság uralja, hogy megtalálják az apró örömöket. Egy pszichológiai írás, egy vicces olvasmány sokat segíthet – összegzett Péter. – A válság talán oda vezet, hogy az anyagi javak hajszolása helyett fontosabb lesz, mivel teheti az ember jobbá saját és mások életét. A könyvekben sok olyasmi található, amivel előbbre juthatunk.  

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!