Kultúra

2011.11.22. 17:29

Hallgatók büntetés nélküli próbatétele

Kedden második alkalommal rendezték meg a Pannon Egyetem nagykanizsai kampuszán a TDK-napot, melynek keretében a Tudományos Diákköri Konferencia lehetőségeit, valamint két tudományos munkát tártak az érdeklődők elé.

Steyer Edina

Sasné Grósz Annamária, a veszprémi Pannon Egyetem gazdaságtudományi karának adjunktusa úgy beszélt a TDK-ról, mint a tehetséggondozás egyik alapeleméről, amely  mint mondta "büntetés nélküli próbatétel a szakdolgozat előtt". A hallgatók megismerkedhetnek a tudományos munka minden lépésével: az anyaggyűjtéstől a megíráson át a közönség előtti bemutatásig. Továbbá plusz pontot jelent a mester szakos, illetve doktori felvételin is, ha valaki eredményesen szerepel a konferencián.

- Volt diákunk, aki az országos TDK-n kapott állásajánlatot - említette az adjunktus. - Ha valaki beleássa magát egy témába, ami valóban érdekli, akkor sok ismeretre tesz szert, megtanul önállóan dolgozni, és szépen építgeti a kapcsolatrendszerét is.

A mérnök-informatikus kar képviseletében Buzsics Kristóf és Varga László mutatta be tudományos munkáját.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!