Kultúra

2011.11.29. 09:10

Fiatal bajnokok - Nyerő volt a fogas, a sakktábla torta és marcipános almadeszszert

Szépen szerepeltek a megyeszékhelyi Páterdombi Szakképző Iskola diákjai a Culinary Expo névre hallgató magyar bajnokságon.

Varga Lívia

Tizenöt iskola több mint félszáz diákja mérette meg tudását november közepén a fővárosban, a Culinary Expón. A Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség és a Knorr Hungary közös szervezésû viadalán a tanulók mellett felnőttek is versenyeztek - pincér, szakács és cukrász szakmákban.

A szakácsoknál a versenykiírásban megadott alapanyagokból kellett elkészíteni a díszmunkát, Lok Ibolya fogasból készült finomságot vitt a megmérettetésre, amivel aranyérmes lett és egyben bronzérmes magyar bajnok, tudtuk meg Csiszár Zsoltnétól, a Péterdombi Szakképző Iskola gyakorlati oktatásvezetőjétől. Ibolya felkészítő tanára Járfás Andrea volt, de tudását gyakorlati munkahelyén, a Hotel Spirit Sárvárban is csiszolgatta.




Németh Attila és Zsuppán Zoltán többek közt sakktábla tortát és marcipános almadeszszertet készített, mûveiket a hazai és nemzetközi szaktekintélyekből álló háromfős zsûri bronzéremmel jutalmazta. A versenyre Siposné Lakatos Éva és gyakorlati munkahelyük, az Esztrol Süteménybolt készítette fel a két páterdombis cukrásztanulót.

Sikeres zalai diákok dosszié itt!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!