Kultúra

2011.11.15. 17:19

Elindult a Zalai Gyermekkönyvhetek

A Zalai Gyermekkönyvhetek programját kedden az Ady versmondó versennyel hivatalosan is útnak indították. A megyeszékhelyi Ady-iskolában is a költőre emlékeznek.

Kiss Anna


A Zalai Gyermekkönyvhetek   megnyitóján a Deák Ferenc Megyei Könyvtárban  Kiss Gábor igazgató elmondta, az elkövetkező időszakban 17 könyvtár 45 eseményre várja a fiatalokat a Zalai Gyermekkönyvtáros Műhely szervezésének  köszönhetően. Kitért rá, a rendezvényt   33 éve, 1978-ban tartották  először, s a TÁMOP-,  városi,  kistérségi és  alapítványi támogatásnak köszönhetően az ifjak az irodalmi élet megannyi szereplőjével találkozhatnak idén is.

A program az Ady  versmondó versennyel folytatódott, ezt minden évben a helyi Ady  Endre Általános Iskola, Gimnázium és Alapfokú Művészetoktatási Intézménnyel közösen rendezi a könyvtár emlékezve a költő közelgő születésnapjára. A megmérettetést Czigány László iskolaigazgató indította útnak. A zsűri  - Matusné Gaál Éva könyvtáros, Kereki Judit, a városi könyvtár igazgatóhelyettese és Szabó Judit, a Családi Intézet vezetője -  24  diák produkcióit hallgatta meg. Az 5-6. osztályosok közül Rumi Anna Sára  (egerszegi Zrínyi-gimnázium), a 7-8. osztályosok közül Magyar Boglárka (Zalalövő) bizonyult a legjobbnak.
Zenés mesék, mesés zenék címmel a zsinagógában mesefilmzenék és szereplők elevenedtek meg az Ady- kiskórus előadásában. A diaképes illusztrációkat rajz tagozatos tanulók készítették a zenéhez.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!