Kultúra

2011.07.21. 06:22

Bábparádé tekergő tekével, légfocival, labdacsapdával és bolygó hajóval

Élettel telt meg a kocsmakert, az érkező gyerekek nyomban birtokba vették az udvaron felállított különleges játékokat. Bábparádé címmel rendeztek mulatságot szerdán Hottón.

Péter Gyöngyi

- Lángos, palacsinta készül - árulta el a falugondnok, Mühl Ferencné, aki segítőivel, élükön Horváth Istvánnéval, mindenki Bözsi mamájával azon fáradozott, hogy finom étek kerüljön a látogatók elé. - Egy ember nem tudná megcsinálni... A kemencében pedig husi készül...

A Hottói Bábparádét most rendezték meg először, ám a rendezvénynek természetesen voltak előzményei:

- Ez pedig az úgynevezett Hottói Banánosdobozos Bábparádé volt - árulta el az egyik főszervező, Boráros Szilárd báb-, díszlet- és jelmeztervező. Az említett program egyfajta műhelymunkát jelent: a résztvevőknek olyan bábprodukcióval kell előrukkolniuk, mely szétszerelt formában elfér egy banános kartondobozban. - Ez egy zártkörű rendezvény, tisztán szakmai találkozó, melynek házigazdája a helyi Ziránó Színház, vagyis Varga Péter és Pfeifer Zsófi. Ebből jött az ötlet, ha már úgyis összejövünk, adjunk valamit a bennünket befogadó falunak. Célunk, hogy megmutassuk a kikapcsolódásnak ezt a formáját. Úgy vélem, Hottó családcentrikus és befogadó, szerettük volna, ha az itt élők látják, így is szórakozhatnak együtt a családok tagjai. Az ügyességi játékok mellett a Ziránó Színház és a pécsi Márkus Színház is fellép egy-egy produkcióval.

Az ötletet az önkormányzat is örömmel fogadta, szívesen állt mellé, fogalmazott a polgármester, Vincze Ferenc. Mint mondta, reményeik szerint hagyomány lesz a bábparádéból.

Az ötletet az önkormányzat is örömmel fogadta, szívesen állt mellé, fogalmazott a polgármester, Vincze Ferenc. Mint mondta, reményeik szerint hagyomány lesz a bábparádéból.

A szervezők nem csak saját falujukban szeretnének hagyományt teremteni, örömmel vennék, ha más települések is kedvet kapnának az efféle mulatsághoz és vezetőik azt mondanák, szeretnének bábparádét. Ha így alakul, szívesen segítenek. Az összejövetel nem csak az anyagiakon múlik, fogalmaztak, hiszen, ha egy olyan  kistelepülés, mt Hottó, megengedheti magának, akkor alighanem bárhol  összehozható. A miliő   a lényeges, az pedig nem  a forintokon múlik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!