Kultúra

2011.06.24. 08:25

Jutalom-nyaralás a jó tanuló, de rossz körülmények között elő diákoknak

Csapi - A két paci, Foltos és Tündér szelíden tűrte, hogy a gyerekek felkapaszkodjanak rájuk és belecsimpaszkodjanak a sörényükbe. Bólogatva sétáltak hátukon egy-egy nebulóval, miközben a többiek kalácsot kóstoltak és finom házi bodzaszörpöt szürcsöltek.

Horváth-Balogh Attila

Sétalovaglással zárult csütörtökön a jól tanuló, ám rossz anyagi körülmények között élő gyerekeknek szervezett hagyományos tábor, a Holnapocska, melyet Szabadics Zoltán, a Szabadics Zrt. elnöke és felesége hívott életre két évvel ezelőtt.

– Az motivált minket, hogy a zalakarosi, nagykanizsai és a csurgói kistérség jól tanuló, jó magaviseletű, de szegényebb sorsú gyermekeinek is megteremtsük a gondtalan nyaralás lehetőségét – mondta el Szabadics Zoltán. – Ugyanis sok szülő nem tudja megfizetni az ilyen-olyan táborokat, ide viszont ingyen lehet jönni.

A múlt hét szombatján kezdődött első turnusban 70 általános iskolás vett részt. A gyerekeket a helyi iskolában szállásolták el, csütörtökön délután innét, a „bázisról” mentek Valler Lászlóékhoz, ahol a házigazda és két szép lova, illetve egy csikó várta őket. A magyarszerdahelyi Gál Tímea még puszit is nyomott az egyik patás nyakára, miután leszállt róla. A nyolcadikat szeptemberben kezdő kislánytól nem idegenek a lovak, szülei ugyanis mezőgazdasággal foglalkoznak.
– Aranyos volt ez a kis paci – mondta vidáman. – Annak ellenére, hogy én már ültem lovon, nekem az egész táborban ez tetszett a legjobban. 

Csütörtökön meglátogatta a gyerekeket Rigó Csaba kormánymegbízott is, aki hangsúlyozta: a tábor példaértékű, s szándékaik szerint a kormány állami forrásokkal is támogatja majd a hasonló kezdeményezéseket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!