Kultúra

2011.05.08. 08:54

Szín-Folt zárta a Berzsenyi-napokat

Szombaton a Helikon Kastélymúzeumban kiállítási megnyitóval ért véget a Berzsenyi Dániel Irodalmi Társaság találkozója.

Horányi Árpád


A 23. alkalommal tartott Berzsenyi-Helikon Napok befejező programjaként a Szín-Folt Művészeti Alapítvány rendezett kiállítást. Kisméretű képzőművészeti alkotásokból, MiniARTurné címmel nyílt a tárlat, az eseményen köszöntőt mondott Szabó Károly kurátor és házigazdaként dr. Czoma László múzeumigazgató. A látnivalók a hónap végéig tekinthetők meg.

OLDALTÖRÉS: Magyar városok irodalma

 

 

 

Magyar városok irodalma - május 6.

A Berzsenyi Dániel Irodalmi Társaság 23. alkalommal ült össze pénteken  Helikon Kastélymúzeumban, a ma záruló program a magyar városok irodalmát öleli föl, a határokon túlra is kitekintést téve. A Berzsenyi Helikon Napok címmel rendezett találkozót Pomogáts Béla, a társaság elnöke, s házigazdaként dr. Czoma László múzeumigazgató nyitotta meg. Kolozsvár nagy korszaka címmel Kántor Lajos irodalomtörténész tartott bevezetőt, majd debreceni és pécsi irodalmárok beszéltek városukról, mint múzsáikról. Óbecse és a Délvidék irodalmát tekintette át Mák Ferenc, s pozsonyi vendégként szerepelt Koncsol László szerkesztő. A konferenciát követően a részt vevő irodalmi társaságok képviselői kerekasztal-beszélgetésen vettek részt.

A Berzsenyi-díjat ezúttal Mák Ferenc vehette át, a társaság hűségjutalmát dr. Czoma László és Sebôkné Zalka Ilona, a budapesti Rátkai Márton Klub titkára kapta. Az ünnepség keretében „Ember voltam...” címmel Papp János színművész előadói estjére került sor.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!