Kultúra

2011.04.08. 02:28

Összevont bibliotéka

Korszerűsítették a bagodi iskolai könyvtárat, amelyet immár e helyen vehetnek igénybe a község lakói is. A csütörtöki ünnepélyes átadást író-olvasó találkozó követte.

Sinkovics Eta

- Könyvtár szakos pedagógusunk látja el a feladatot. Természetesen nyitva tartásban igazodunk a helyi, illetve a környező települések lakóinak az igényeihez - mondta Péterné Fatér Edit iskolaigazgató, aki a börze kapcsán elújságolta, mintha cukorkaboltban lettek volna a gyerekek, olyan csillogó szemekkel vásároltak. Kiss Gábor pedig azt is fontosnak tartotta kiemelni, hogy az együttműködés keretében a könyvtári szolgáltatások korszerűsítése mellett rendezvényekhez, tanfolyamokhoz is segítséget nyújtanak. Így találkoztak tegnap a 2-5. osztályosok Balogh József szombathelyi író-költővel, akiről kiderült, harminc éve az ottani Lord együttes dalszövegírója, magyartanár, tankönyvszerző. A legutóbb megjelent Óriáskerék című verseskönyvről - melynek Devecsery Lászlóval és Utassy Józseffel közös szerzője - beszélgetett a diákokkal, délután pedig a megyei könyvtárban vett részt hasonló programon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!