Kultúra

2011.03.22. 18:20

Színpadi játék egy festmény körül

A Körmendi Kastélyszínház Társulat a Művészet című kamaravígjátékot április 1-jén és 2-án, pénteken és szombaton este fél nyolckor játssza a zalaegerszegi Hevesi Sándor Színházban működő bábszínház színpadán.

Arany Horváth Zsuzsa

A Körmendi Kastélyszínház Társulat Yasmina Reza Művészet című vígjátékának bemutatójával ünnepelte tavaly fennállása 15. évfordulóját. A darab 1994-es születése után hatalmas párizsi sikerre tett szert, azóta több mint ötven helyen mutatták be Európa-szerte.


A zalai színházba járókat egy másik körülmény is fokozottan érdeklődővé teheti a körmendi vendégjáték iránt. A vasi amatőr, közkedvelt társulatot és a Művészet című darabot Szegezdi Róbert színművész rendezte, aki nemrég vált meg a zalaegerszegi Hevesi Sándor Színháztól, azóta főleg Budapesten játszik.

A körmendi, szórakoztatónak ígérkező kamaradarab a Griff Bábszínház meghívására érkezik Zalába. Három szerepét Vörös Attila (Marc), Tahin Zsolt (Serge), Szép Dániel (Yvan) játssza. A történet egy drága festmény körül bonyolódik, amely a három jó barátnak többféle fejtörést is okoz, s alkalmat ad a művészet mibenlétéről való elgondolkodásra is. Az alkotók várják közönségüket.


Kapcsolódó cikkünk:
Művészet: Szegezdi Róbert újra Zalaegerszegen

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!