Kultúra

2011.03.23. 07:29

Gépészeti szakmai diákkonferencia a Ganzban

Már második alkalommal rendezte meg kedden délután gépész szakmai diákkonferenciáját a zalaegerszegi Ganz Ábrahám és Munkácsy Mihály Szakközépiskola és Szakiskola.

Horváth Viktória

– A tanulók ipari cégektől kapott szakmai témáik feldolgozását mutatják be. Dolgozataikat a témaadó vállalatok szakembereinek és az iskola szakmai tanárainak irányításával állították össze – tájékoztatott minket Vargáné Bérczes Bernadett, az intézmény igazgatója. A két-három hónapos munka alatt a diákok rendszeresen látogatták a kiválasztott cégeket, megismerkedtek az ott dolgozókkal és feladataikkal ugyanúgy, ahogy a gépek működésével és használatával is.

Kilenc előadást hallgathatott meg a zsűri, amelyben dr. Háry András, a Pannon Fejlesztési Alapítvány vezérigazgatója, Nagy Zoltán, a 3B Hungária Kft. ügyvezetője és Wolf Károly, a Pylon-94 Kft. képviseletében foglalt helyett.


A témák sokszínűek voltak: a szállító csigától a fahulladékból hőenergiát termelő berendezésen át egészen az időjárásfigyelő programig mindent alaposan bemutattak a diákok.

– Visszajelzés a tanulók előadása az iskolának is: meglátják, mit tudnak kihozni a cégek a diákokból – mondta dr. Háry András. Fontosnak tartja a gyakorlatorientált képzést, hiszen a képzett munkaerő a gazdasági fejlődés mozgatórugója lehet. Virág Tamás, Fülöp Dávid és Kovács Péter hőenergiáról szóló előadása érdemelte ki az első helyet.


Az elhelyezkedést is megkönnyítheti
– Érdekesnek találtuk a témát, ezért vágtunk bele – mondta Balatoni Tibor, aki társával közösen a láng- és plazmavágásban mélyült el. – Élveztük a cégnél töltött időt, sokat tanultunk, remek hangulat volt, és sikerült új ismerősöket is szereznünk. – Érdekel minket, amit tanulunk, s talán ez az előadás is közelebb visz minket ahhoz, hogy miután végeztünk a tanulmányainkkal, minél előbb állást kaphassunk – csatlakozott társához Holp Károly, 13. osztályos gépgyártás-technológia szakos tanuló.
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!