Kultúra

2011.03.09. 18:19

Barátok köztben ismertté vált arc talán csak a reklámoknál jelentett számára hátrányt...

Rég hallottunk Magyar Bálintról, a színészről, énekesről. Megkerestük a zalai kötődésű művészt, hogy megtudjuk, hogyan él mostanság, hogyan alakult az életpályája.

Sinkovics Eta

Magyar Bálint lenti születésű, a zalaegerszegi Hevesi Sándor Színház stúdiójában tanulta a színészmesterséget. Bármily hihetetlen, az égi jelenséghez, az 1999-ben Magyarországon is megfigyelhető napfogyatkozáshoz köthető bizonyos értelemben életének sorsfordító időszaka.

- A színház akkori zenei vezetője, Hajdú Sándor Napfogyatkozás címmel komponált darabot, amiben énekeltem. Az előadáson a Four Fathers Énekegyüttes és három lány vokálozott mögöttem. Ők kérdezték, miért nem kezdek valamit a hangommal - idézte fel a biztatást, s aztán harmadéves stúdiósként rendszeresen utazott Pestre énektanárhoz.

 Azt mondja, nem igazán szorgalmas típus, de a konzervatórium tanára annyira bízott benne, hogy szárnyakat kapott tőle. Egy év után felvették a Zeneakadémiára. Mivel valamiből meg is kellett élni, nővére tanácsára elment a Barátok közt tévésorozat szereplőválogatására.

2006-ban végzett klasszikus ének szakon. Az volt a legfontosabb, hogy énekeljen, mindegy, milyen műfajban. Kapott feladatokat, jöttek a felkérések. Akkor döccent meg a szekér, amikor a 60 előadásra tervezett Három testőr című ígéretes musicalból - melyben D´Artagnan-t alakította -, anyagi okok miatt csak 19 valósult meg. Többek közt prózai főszerepet játszott a székesfehérvári Vörösmarty Színház Kabaré című előadásában, mely januárig volt műsoron. 2008 óta a Madách Színházban Az Operaház fantomjában Raoult játssza. Régóta szinkronizál, általában dokumentumfilmekhez, sorozatokhoz kölcsönzi a hangját, de például hallható az Aranyhaj és a nagy gubanc című Walt Disney rajzfilmben.

 

 

- Kétségtelen, több énekesi, színházi szerepet is elbírnék, de hogy így alakult, a hozzáállásomnak is köszönhető. Mindig túl sok minden érdekel, most például elkezdtem egy tévéműsor-készítői szakot a Színművészeti Egyetemen. A tanulmányaim felénél járok, jövőre végzek. Úgy éreztem, valami még kell. Sosem állok meg, s ez a baj. Folyton új kihívást keresek... Nem vagyok elégedetlen, de az ember idővel rájön arra, hogy meg kell határozni a fontossági sorrendet az életében. Úgy érzem, az éneklés jelenti a valódi boldogságot számomra. Szóval próbálok erre az útra visszatalálni, noha tudom, nehéz a pályán érvényesülni. A Barátok köztben ismertté vált arc talán csak a reklámoknál jelentett számára hátrányt, egyébként „szereposztásnál” nem. Friss példaként említette, hogy a nézők viszont nem felejtenek.

-  Érdekes, hogy Szilágyi Lóránt még él az emlékezetükben. Azt gondoltam, ha az ember levágatja a haját és lead jó pár kilót, akkor onnéttól kezdve ez az „arc” kopik. De nem, múlt héten a boltban a szerepbeli nevemen szólítottak meg. Úgy látszik, ez már rajtam ragad, ha akarom, ha nem...  

 

Barátok után

● Magyar Bálint közel két évig játszotta a Barátok köztben Szilágyi Lórántot, ám időben egyre nehezebben tudta összeegyeztetni a tanulmányait és a sorozatot.
● Amikor választás elé került, a Zeneakadémia mellett tette le a voksot.
● Technikailag rengeteget kellett pótolnia, mivel kevés előtanulmány előzte meg a zeneakadémiai felvételét.
 ● Nem bánta meg az akkori döntését

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!