Kultúra

2011.02.23. 18:55

Scapin, a spanom!

Scapin, a spanom! címmel tartottak beavató színházi programot szerdán a Mindszenty-iskolában. A jó hangulatú játékhoz a Hevesi Sándor Színház előadása szolgáltatott alapot.

Péter Gyöngyi


A Hevesi-színház Scapin, a spanom! című programja középiskolásoknak szól, célja, hogy a diákok közelebbről megismerkedjenek a színházzal, az alkotófolyamattal, az alkotókkal.

Szerdán a Mindszenty-iskola ifjaihoz látogattak a  társulat tagjai. A gimnazisták  előző este nézték meg  Moliere Scapin furfangjai című vígjátékát, a látottakat rendhagyó  foglalkozáson dolgozták fel Madák Zsuzsanna dramaturg irányításával. A kellemes hangulatú összejövetelen két színművész, a produkció két szereplője, Sztankay Orsolya  és Mihály Péter, illetve a teátrum művészeti vezetője, Sztarenki Pál is a diákok játszótársa volt.

A színház iránti szerelem az évadnyitó színházi forgataggal, a kulisszajárással kezdődött a mindszentys fiatalok számára. Az ifjak  kívánságuknak megfelelően  két alkalommal is megnézték A helység kalapácsa című művet Besenczi Árpád előadásában, közönségtalálkozón is részt vettek, tudtuk meg az előzményeket a mindebben a diákok segítségére siető Dömötörfi Nórától, az iskola pedagógusától.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!