Kultúra

2011.01.09. 08:48

Bővült a zalai képzési kínálat: újabb alap- és mesterszakok

December közepén látott napvilágot a 2011-es felsőoktatatási tájékoztató, amelyben fellelhetők az intézmények által indított szakok, szakirányok, illetve a felvételivel kapcsolatos információk. Megyénk képzőhelyei is számos továbbtanulási lehetőséget kínálnak, amelyek közül ezúttal elsősorban azokra hívjuk fel a figyelmet, amelyek újdonságként jelentek meg palettájukon.

Sinkovics Eta

 

A három éve működő intézmény úgy az alapszakon, mint az ifjúságsegítő, illetve közösségi-civil szervező felsőfokú szakképzésen többségében államilag támogatott létszámmal tervezi a beiskolázást.

 

A Budapesti Gazdasági Főiskola Pénzügyi és Számviteli Főiskolai Kar Zalaegerszegi Intézete a korábbi alapszakok mellett a szeptemberben induló tanévben újdonságként kínálja a gazdaságinformatikus BSc szakot. Ugyancsak első alkalommal szerepel a felsőfokú szakképzéseik sorában a web-programozó.

 

A Pécsi Tudományegyetem Egészségtudományi Kar Zalaegerszegi Képzési Központja által indított alapszakok változatlanok, ám az intézmény kedvezőbb hírrel szolgálhat a költségtérítésekkel kapcsolatban. Az ápolás és betegellátás gyógytornász szakirányon a korábbi 323 ezer forintos tandíj 200 ezerre, az egészségügyi szervező szakon pedig 170 ezer forintra csökkent. Az alacsonyabb térítési díjaktól a kimondottan költségtérítéses pótfelvételinél is sokat várnak.

 

A Nyugat-magyarországi Egyetem Faipari Mérnöki Kar Zalaegerszegi Képzési Központja a következő tanévben is változatlan formában indítja a mechatronikai mérnök BSc szakot. Az intézmény életében újdonság, hogy első alkalommal levelező tagozatot is hirdetett. Az idén februárban, keresztfélévben kezdődő tanulmányi időszak a nappalival megegyezően hét féléves időtartamú.

 

A Pannon Egyetem Nagykanizsai Kampuszán a változatlan felsőfokú szakképzések mellett az eddigi két alapszak ősszel logisztikai szakirányú gépészmérnök képzéssel bővül. Ugyancsak újdonságként jelent meg az intézményben a logisztikai mérnök mesterszak indítása.

 

Keszthelyen, a Pannon Egyetem Georgikon Kara kínálata ökológiai gazdálkodó, szőlész-borász szaktechnikus és energetikai mérnökasszisztens felsőfokú szakképzéssel gyarapodott. Továbbá a jelentkezők immár kertész mesterszakot is választhatnak.

 

Az egyetem több szakja levelező formában is indul.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!