Kultúra

2010.12.08. 16:18

Ka-Rock Alapítvány: ritmust váltanak

Nemzetközi könnyűzenei együttműködés körvonalazódott a minap Pécsen; Európa kulturális fővárosában nyolc ország zenei szervezeteinek képviselői találkoztak.

Szalabán Attila

A Ritmusváltás elnevezésű rendezvényen Magyarország képviseletében Macsek Sándor, a Ka-Rock Alapítvány kuratóriumi tagja is részt vett, mint a Civil Ifjúsági Kortárs Könnyűzenei Kulturális Közösség elnöke.

A kétnapos konferencián a jelenlévők úgy döntöttek: a jövőben az eddigieknél szorosabban összehangolják a munkájukat. Magyarország mellett tehát Szlovákia, Románia, Németország, Belgium, Dánia, Hollandia és Ausztria is egymással egyeztetve kíván lépéseket tenni a fiatalok könnyűzenei lehetőségeinek fejlesztése, a tehetségkutató programok és a csereprogramok bővítése érdekében.

A rendezvény keretében rendezték meg a Local Heroes Yourope című nemzetközi rockzenei tehetségkutató verseny döntőjét is, melynek zsűrijében Macsek Sándor is helyet kapott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!