Kultúra

2010.11.05. 16:43

A zalaegerszegi Hevesi-színház Liliomfi című előadását is láthatják Siófokon

A siófoki színház pénteken induló évadjában nem a fővárosi, hanem a vidéki színházak vendégszerepelnek többször a bérletes előadásokban, amelyek iránt minden korábbinál nagyobb érdeklődés tapasztalható - tájékoztatta Kiss László, a Kálmán Imre Kulturális Központ igazgatója pénteken az MTI-t.

MTI

A Balaton-parti város színházi sorozataira csaknem teljesen elkeltek a bérletek, ami Kiss László szerint egyrészt a térség fellendülő kulturális életének, másrészt a darabok válogatásának köszönhető. A 2010-2011-es színházi évadban a vidéki társulatok viszik a prímet, de a fővárosi Új Színház, a Karinthy Színház, valamint a Centrál Színház is szerepel a kínálatban.

"Nem rendelkezünk több forrással, de igyekszünk mindig újdonságokkal meglepni a közönséget, újabb és újabb társulatok legsikeresebb előadásait meghívni" - mondta Kiss László. Hozzáfűzte: segítette a válogatást, hogy ma már több vidéki színházról is elmondható, felnőtt a fővárosiakhoz, és évről-évre egyre színvonalasabb produkciókat állít színpadra.

A siófoki színház előadásaiban a drámától a vígjátékon keresztül a bohózatig többféle műfaj képviselteti magát.

Az évad pénteken indul a Veszprémi Petőfi Színház Kakukkfészek című drámájával, a Jókai-bérlet részeként. A Karinthy-bérletben a Vörösmarty Színház kezdi a sort A vágy villamosa című Tennessee Williams darabbal. A könnyedebb szórakozást kedvelők a zalaegerszegi Hevesi Sándor Színház Liliomfi című előadása vagy a Centrál Színház Fekete Péter című operettje közül választhatnak.

Az óvodásoknak és az iskolásoknak szóló bérletsorozatokban olyan klasszikusokat láthatnak a gyerekek a színpadon, mint a Diótörő, az Óz, a csodák csodája vagy Fekete István Vukja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!