Kultúra

2010.10.17. 12:30

Két hónapja új szerepben Tisza Anita színművésznő

Panni Júlia elégedetten nézegetett édesanyja ölében, igaz, nem is volt oka panaszra: néhány perccel korábban telt meg a pocakja. Tisza Anita színművésznő és Kincses Attila fotós zalaegerszegi otthonába látogattunk.

Péter Gyöngyi

Mondhatnánk, két hónappal ezelőtt nagyot fordult a világ a  párral, de az újdonsült szülők szavaiból kiderült, nincs szó óriási átalakulásról.
- Sokkal nagyobb változásra számítottam mind érzelmileg, mind pedig fizikálisan - említette elöljáróban Tisza Anita, az egerszegi  Hevesi Sándor Színház művésznője. - Az első néhány hétben  természetesen fárasztóak voltak az éjszakák, de egyrészt nagyon hamar hozzászoktam az új napirendhez, másrészt Panni hagy aludni, most már 5-6 óra körül ébred.

- Nagyon jó baba, nem hasfájós, bár eleinte úgy tűnt, hogy lesznek ilyesfajta gondok - tette hozzá Kincses Attila. - Eddig egyébként bármilyen programunk is volt, mindent meg tudtunk szervezni, tartani, voltunk vele Pesten is.


Anita szülei Kisvárdán élnek, ám azóta, hogy megszületett Panni, többször jönnek Zalaegerszegre, mint annak előtte. Nagymamája még nem vállalkozott a hosszú útra, így ő még nem láthatta a dédunokát. A szülők úgy tervezik, hamarosan elviszik hozzá a kislányt. 

A másik nagymama, Attila anyukája sokat segít, örömmel sétáltatja az unokát, ha Anitának olyan helyen van ügyes-bajos dolga, ahova körülményes lenne magával vinnie a babát.
- Jó, hogy van, aki vigyáz a csemetére, fontos, hogy olykor az anyuka is el tudjon menni valahova, neki is szüksége van valamilyen elfoglaltságra, amiről esetleg este tudunk beszélgetni - hangsúlyozta Attila.

Nagy dolgokra persze ne gondoljon senki, egy hétköznapi bevásárlás, egy órányi kutyasétáltatás jelenti a programot.

- Ez egyszer-egyszer felüdít, de aztán az ember alig várja, hogy együtt legyen a babával. Minden nap más, minden nap valami újdonsággal lep meg, el kell tőle olvadni - fűzte hozzá az anyuka. -
Panni Júlia közel 4 kilogrammal látta meg a napvilágot. Az első keresztnév egyértelmű volt a szülők számára, a második az édesapa választása, aki természetesen ott volt lánya születésénél.

- Az első perctől formás baba volt - mondta Attila, aki természetesen sokszor fotózza kislányát. - Előtte meséltek az ismerősök, próbáltak felkészíteni a látványra. Mondták, hogy ne ijedjek meg, de véres, lila, szóval ronda lesz. Gondolkodtam is rajta, vajon hogyan élem meg az első találkozást, miként is kezelem a dolgot. Aztán megláttam és csak annyit szóltam: "Anita, nem is ronda! Szép!"

Szóba került persze a színház is, annál  inkább, mivel pénteken tartották az szezon első felnőttelőadásának premierjét.
- Panni egyelőre teljesen kitölti az életemet - összegzett a színművésznő. - Gondoltam rá, hogy megnézem a mesejátékot, A kisfiú, meg az oroszlánokat, de még három óránként eszik, úgyhogy egyelőre nem megy. A Cseresznyéskert pedig mindig este hétkor kezdődik, az a fürdetési idő... 

A kollégák persze látták már a kislányt, de sokan mások is odemennek hozzájuk az utcán, hiszen Anitát a színpadról, Attilát a műteremből, fotózásokról ismerik. Senki sem tolakodó, az  érdeklődés jó érzéssel, büszkeséggel tölti el a szülőket.

A fürdetés egyébként közös program, hol egyikük, hol másikuk vállal benne tevékenyebb részt, ha azonban arról van szó, hogy megnyugtassák Pannit, Attiláé a főszerep.

-  Nagyon jó érzés, hogy nálad nyugszik meg, te altattad el - nyugtázta elégedetten Attila. -  Előre elképzelni sem tudtam, milyen lesz majd, noha mindenkitől azt hallja az ember, milyen fantasztikus érzés az apaság, csak éppen nem tudja semmihez hasonlítani, míg be nem következik. Azt gondolom, ennyi idősen már megértünk rá.  Szerintem, ha 20-25 éves koromban születik gyermekem, nem lettem volna érett erre a szerepre, számomra most, 34 évesen jött el az idő. Fiatalon is úgy gondoltam, 30-35 évesen szeretnék családot. Így történt.


Tisza Anita a 2000-2001-es évadban csatlakozott a Hevesi Sándor Színház társulatához még csoportos szereplőként, 2005 óta színművész. Sok más mellett játszott A salemi boszorkányok, A Gézagyerek, a Marica grófnő című előadásokban, de a Kvártélyházban, az Anconai szerelmesek című produkcióban is.


Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!