Kultúra

2010.09.11. 08:25

Micsoda forgatag! 800 érdeklődő a kulisszák mögött (képgalériákkal)

Az évadnyitó színházi forgatag keretében több mint 800 érdeklődőt fogadtak pénteki kulisszajáró programukon a Hevesi Sándor Színház társulatának tagjai.

Péter Gyöngyi

A látogatók délelőtt szemügyre vehették a teátrum épületének minden zegzugát, sőt, Lázár Ervin A kisfiú meg az oroszlánok című mesejátékának próbájába is belenézhettek. A program sikerét mutatja, hogy noha előzetesen három művész kalauzolt volna három csoportot, az igényeknek megfelelően tizenkét csapatot vezettek végül körbe az együttes tagjai. Az érdeklődőket jelmezkiállítás is  várta, volt mód ruhapróbára.

- A színház a közönségért van. Az a jó, ha telt ház van, átélhető színházat szeretnénk - köszöntötte aztán a közönséget a rendezvény délutáni folytatásában Besenczi Árpád igazgató.

A direktor szólt az Ádámok és Évák iskolaszínházi projektről is, melynek sorsolását szintén pénteken tartották: tizenkét középiskola képviselői és  színházi mentorai számára derült ki, Madách Imre Az ember tragédiája című művéből melyik színt állíthatják színpadra az elkövetkező hónapokban. A közös bemutatót jövő év elején tartják.


- A gyerekek közül néhányan a tizennegyedik színt, az eszkimó-jelenetet  szerették volna, de ez is nagyon jó - említette Kiss Marianna, az egerszegi  Csány-középiskola szabadidő-szervezője. A hatodik, római szín lett végül az övéké, segítőjük pedig Madák Zsuzsanna dramaturg lesz.

Az eszkimójelenettel a nagykanizsai piarista gimnázium tanulói foglalkozhatnak, Mihály Péter színművész szegődik majd hozzájuk társnak, aki szeretné, ha nem csak névleges lenne az együttműködés, hanem valóban közös munka kezdődne. Annál is inkább, tette hozzá, mivel szó van róla, hogy az intézmény drámatagozatán a jövőben a teátrum művészei - köztük Mihály Péter is - tanítanának.

Az évadnyitó forgatag keretében a legifjabbakat a Dorci és a Fülesek formáció szórakoztatta, de sok más produkció mellett   az együttes régi és új tagjai ugyancsak színpadra léptek.


A társulat tagjainak  főzőtudományáról is meggyőződhetett a közönség. Prósza, chilis bab, tésztasaláta, csülkös bableves, répás szendvicskrém, pogácsa, édes sütemény szerepelt egyebek mellett a kínálatban, a nagyérdemű látható módon elégedett volt az illatozó, ízletes étkekkel. 


Nyílt nap a Hevesi Sándor Színházban - IDE kattintva megnézheti képgalériánkat!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!