Kultúra

2010.09.16. 16:53

Megasztár 5: A Kriszti és a Magyarucca a legjobbak közé jutott

A néhány hete ismét képernyőre került tehetségkutató műsorokban zalai előadók is fel-feltűnnek. A Megasztár 5. szériájának legjobb hetven előadója között ott volt például a Kriszti és a Magyarucca nevű formáció is.

Péter Gyöngyi


Az egerszegi duó egyik tagja, Lukács Sándor birtokolja a Fiatal Dalosok Találkozója, illetve a veszprémi Utcazene Fesztivál fődíjait, a Technikai Szünet, a Tarhonya Kedélyzenekar nevű együtteseivel többször játszhatott a Ki Mit Tud? televíziós döntőiben, neve ismerősen csenghet a Tea Culpa, a By the Way nevű formációkból is. Miért az újabb megmérettetés?

- Az utolsó ilyesfajta élmé- nyem 1993-ban volt, a Ki mit tud?-on. Kíváncsi voltam, most hogyan zajlik egy efféle verseny. A Kriszti és a Magyarucca regionálisan ismert, de nyilván, ha egy országos televíziós műsorban felbukkanunk, az nagyobb reklámot jelent számunkra. Nekünk ezért volt érdemes odamennünk és a foglalkozás végül is elérte a célját - indokolt Lukács Sanyi.

 

 

- Siófokon kezdődött a történet, a válogatás kapcsán már be is kerültünk az Aktívba és rájöttünk, a képernyő tényleg kövérít - mosolygott Pál Krisztina. - Komolyra fordítva a szót: visszahívtak bennünket a budapesti elődöntőre a TV2 székházába, majd ismét Budapestre utazhattunk, akkor öt napot töltöttünk ott és két fordulóban vettünk részt.

A középdöntő első lépcsőjéig saját dalt vihettünk. Aztán a kapott nóta pont arra volt jó, amivel tisztességesen búcsúzhattak, összegeztek a formáció tagjai. A 20 ezer nevező közül a legjobb 70 közé sorolták az egerszegieket. Közöttük 55 szólista, 10 zenekar és 5 formáció volt, ez utóbbiba tartozott a duó, vagyis kategóriájukban az ország 5 legjobbjának egyike lett a Kriszti és a Magyarucca, melyet Presser Gábor is megkedvelt.

- Ez a dolog pozitív oldala. Ugyanakkor a nevünk nem csak fantázianév. Nem játszunk külföldi nótákat, számunkra a magyar dal napja nem egy napot jelent, hanem 365-öt. Ez pedig nem fér bele a műsor koncepciójába - fogalmazott Lukács Sándor. - Ez egy kereskedelmi televízió kereskedelmi, celebformáló műsora. Van azonban hozadéka számunkra is, hiszen vannak rádiós lehetőségeink, úgy néz ki, van budapesti menedzserünk, tehát ki tudunk mozdulni a szűkebb régióból. Ráadásul a Vígszínházban voltunk öt napig, azon a színpadon zenélhettünk, melynek deszkáit valaha Latinovits Zoltán is koptatta...

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!