Kultúra

2009.09.30. 02:30

Oliver pártfogója

Zalaegerszeg - A színészdiploma kézhezvétele után azonnal a munka sűrűjébe vethette magát: a gyerekközönség már találkozott vele, hamarosan a felnőttek is megismerhetik a Hevesi Sándor Színház új tagját.

Zalai Hírlap

Misurák Tünde a Sziget-kék című meseelőadásban debütált Zalaegerszegen, mostanában pedig Nancy szerepét csiszolgatja: a teátrum pénteken mutatja be a Charles Dickens regényéből készült darabot, Lionel Bart Oliver! című musicaljét, ebben kapott újabb lehetőséget a művésznő.

- Minden színház más, mások a szokások, mások az emberek, úgyhogy sok itt az újdonság számomra. Az ismerkedés folyamata még tart, lassan alakulnak a dolgok és ez így van rendjén. Mindenesetre jól érzem magam - összegzett elöljáróban Misurák Tünde, akinek, lévén második bemutatójára készül, sok tennivalója akad mostanság. - Örülök is ennek, már csak azért is, mert most lakom egyedül életemben először, és így nem kell túl sok időt magamban töltenem...

Azok közé a színművészek közé tartozik, akik egészen fiatal koruk óta e pályára készülnek. Igaz, jegyezte meg, gyermekként nyilván más elképzelései vannak az embernek a színészmesterségről.

- Felvettek a fővárosi Vörösmarty-gimnáziumba, ez egy dráma tagozatos intézmény - mesélte. - Már a középiskolás évek alatt, 2000-től, a Karaván Művészeti Alapítvány társulatának tagja lettem. Ennek keretei között roma és nem roma származású fiatalok hoznak létre előadásokat. Nyári Oszkár színművész a stúdió vezetője és többnyire Tóth Géza rendez. Nagyon élveztem azt az időszakot. Ezzel párhuzamosan a régi Rockszínháznak is tagja voltam három éven keresztül. 2005-ben felvettek Kaposvárra, ahol sok rendezővel, sokféle előadáson dolgoztunk, gyakorlatilag három havonta más irányította a munkát.

A vizsgák után Zalába vezette az útja.

- Szerencsém volt, sikerült beszélnem Bagó Bertalan művészeti vezetővel. Meghallgatott, és úgy döntött a vezetőséggel együtt, hogy a színház tagja lehetek - mondta Tünde.

A hamarosan közönség elé kerülő musical nem volt ismeretlen számára, Kaposváron már játszott benne, igaz, akkor Bet szerepében lépett színre estéről estére, most pedig Tánczos Adriennel felváltva Nancy szerepébe bújik.

- Tanulságos a történet, jó a zene, és úgy vélem, benne van a lehetőség, hogy nagyon jó előadás szülessen - fogalmazott a művésznő.

A darab rendezője-koreográfusa Krámer György, a premiert október 2-án 19 órától tartják. A címszerepben Tóth Dániellel vagy Csernák Róberttel találkozhat a közönség, Fagin Szegezdi Róbert, a Svindlikirály Deák Gábor, Bill Sykes Mészáros András, Bet Foki Veronika lesz. Mr. Bumble figuráját Bot Gábor vagy Hertelendy Attila játssza, Mrs. Corney-ét Ecsedi Erzsébet, Mr. Brownlow-ét Farkas Ignác. Mr. Sowerberry Szakály Aurél, felesége Debrei Zsuzsanna, lányuk, Charlotte, Magyar Cecília lesz. Mr. Grimwigként szintén Szakály Aurél, Mrs. Bedwinként Czegő Teréz lép színre, míg Noah Claypole-ként Herold Barnabás. Sally Lánczi Nikolett, a nevelőnő Pete Zsuzsanna lesz. A dologházi árvák szerepében és Fagin tanítványaiként további közel harminc fiatal lép fel. A díszletet és a jelmezt Laczó Henriette tervezte, a zenei rendező Horváth Károly, a zenei vezető Máriás Zsolt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!