Kultúra

2009.09.23. 02:26

Egerszeget látja vendégül a Müpa (szeptember 27.)

Zalaegerszeg (haa) - A fővárosi Művészetek Palotájában minden hónap utolsó vasárnapján az ország valamely városa, megyéje mutatkozik be népes közönség előtt. Most vasárnap Zalaegerszeg attrakcióit fogadja be az intézmény.

MTI

- Körülbelül 2000 látogatót vonz hónapról hónapra a Hetedhét ország című programsorozat, nagyjából ekkora érdeklődésre számíthatnak a Zalát képviselő kézművesek, népművészek, együttesek és intézmények is a hét végén - mondta el tegnapi sajtótájékoztatóján dr. Gyimesi Endre polgármester.

A program 2007 őszén indult és 2010 tavaszáig tart, ekkor ér körbe a virtuális országjárás, amelynek célja, hogy a budapestiek megismerjék a vidék kultúráját, értékeit, illetve a vidéken élők is magukénak érezzék a Művészetek Palotáját - derül ki a rendezvényt ismertető sajtóanyagból. Zalaegerszeg vasárnap 10 és 14 óra között mutatkozik be az intézményben, elsősorban a családokat célzó ifjúsági és gyerekprogramokkal.

- 10 órakor a Zalai Táncegyüttes műsora nyitja a rendezvényt, majd a Zabszalma együttes ad lemezbemutató koncertet, utána pedig a Hevesi Sándor Színház és a Kvártélyház közös műsora kínál élményt - jelezte Tompa Gábor, a Kvártélyház Kft. ügyvezetője.

Mint megtudtuk, délben fellép a megyei önkormányzat Magyarszerdahelyen működő fogyatékosok rehabilitációs intézetének Vivace kórusa, majd a Griff Bábszínház társulata következik a Ludas Matyi előadással. Végül a Zalai Táncegyüttes lép pódiumra a Mátyás király álruhái című produkcióval. Emellett bemutatkozik a Pannon Tükör folyóirat, a Kézművesek Háza Csipke Stúdiója, jelen lesz a Tourinform iroda, s játszóház, bábkiállítás, mesesarok is várja a közönséget. A konferanszié Várkonyi Attila műsorvezető és Hertelendy Attila színművész lesz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!