Kultúra

2009.07.22. 08:26

Való élet és igazi színház (08. 08-ig)

Keszthely (há) - A Helikon Kastélymúzeum parkjában csütörtökön kezdődő Keszthelyi Nyári Játékok sorozat nézőközönsége megtudhatja, hogy mi a különbség a való élet és az igazi színház között.

Horányi Árpád

Ezekkel a gondolatokkal vezette be tegnapi sajtótájékoztatóját Puskás Tamás, az idén immár tizedik nyári színházi produkciósorozat művészeti vezetője. Az igazgatásával működő budapesti Centrál Színház és meghívott vendégművészek előadásában ezúttal Eisemann-Somogyi-Zágon, Fekete Péter című zenés darabja kerül színre a Kastélypark fái alatt.

- Amin a színházban derülni lehet, azon a való életben kevésbé - említette a darabot rendező direktor. - Keresve se találtunk volna mostanra aktuálisabb, kedvesebb, viccesebb darabot, mint a Fekete Pétert, akinek története az 1929-es gazdasági válságot idézi meg. Lehet keresni a baj okait, a felelősöket, aki a színpadon ott van, aki mindenért okolható: Fekete Péter.

A darabot hat éve láthatta már a keszthelyi közönség a kőszínházban. Puskás Tamás hozzátette: remélhetően az emlék még vonzóbbá teszi a produkciót. A jeles 10. jubileumi alkalomra nem csak leporolták , megújult a szereposztás is. Básti Juli mellett idén ott lesz Oroszlán Szonja, Gubás Gabi, Haumann Péter, Verebély Iván, és még sokan mások, a nyári játékokról is jól ismert körből.

A premiert követő két nap estéjén, majd július 30-tól egymás után négy estén, továbbá augusztus 6-7-8-án zajlanak az előadások 21 órától.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!