Kultúra

2009.04.09. 02:28

A piros esernyő

Zalaegerszeg (mh) - Pénteken 17 órakor újabb zenés darab premierjével várja a publikumot a Griff Bábszínház, Presser Gábor és Csetényi Anikó A piros esernyő című mesejátéka kerül színre.

Magyar Hajnalka

Ugyanezen szerzőpár A piros váza titka című darabja tavaly már meghódította a zalai gyerekközönséget. Ráadásul a két produkció rendezője is azonos, ez alkalommal szintén a Jászai-díjas Árkosi Árpád állítja színre a produkciót. Joggal reménykedhetünk tehát hasonló sikerben.

A történet a játék, a mese, a fantázia teremtő hatalmát mutatja be. A kis faluba ószeres érkezik, s a sok, eladásra szánt kacatból a gyerekek egész mesevilágot építenek fel. Szó szerint is, hiszen az ószeres portékáiból a közönség szeme láttára születnek meg a bábok. A lények közt kitüntetett szerep jut a csodás piros esernyőnek, ami mindig segít a bajbajutottakon. A kedves történetet Presser Gábor zenéje koronázza meg.

Az előadásban fellép a Griff egész társulata: Szolnok Ágnes, Frick Nóra, Szívós Réka, Domján Nikoletta, Farkas Attila, Szilinyi Arnold, Báthory Gábor. A díszleteket és jelmezeket Lőrincz Melinda tervezte.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!