Kultúra

2009.03.18. 03:25

Hangolódhatunk a nyárra

<b>Zalaegerszeg</b> (pgy) - Még hideg, szürke reggelekre ébredünk, de közeleg a szabadtéri rendezvények ideje. Körvonalazódik a XV. Egerszeg Fesztivál és a Kvártélyház újabb évadjának programja is.

Péter Gyöngyi

A város napjához kapcsolódó rendezvénysorozatra ebben az évben is Ákos-koncerttel hangolódhat a megyeszékhelyi közönség. E május 9-ei est után kiállítással, városköszöntő hangversennyel folytatódik, illetve kezdődik a XV. Egerszeg Fesztivál, mondta elöljáróban a városünnepről Tompagábor Kornél. Az egy héten át tartó program során az érdeklődőknek lehetőségük lesz rá, hogy mind a Hevesi-színház, mind a Griff Bábszínház valamennyi, e szezonban bemutatott produkcióját megnézzék. A hagyományoknak megfelelően a díszközgyűlés május 13-án lesz, másnap dr. Degré Alajos születésének 100. évfordulója apropóján tartanak tudományos emlékülést.

A nagyérdemű kikapcsolódását számos koncert szolgálja. Kálloy Molnár Péter és Hrutka Róbert közös lemezbemutatót tart. Mobilmánia címmel Tunyogi Péterre emlékeznek majd, fellép Tunyogi Bernadett is. Az Ismerős Arcok szintén látható, hallható lesz a fesztivál során, miként a Back II Black, a Pabeel, a Parno Graszt, a Mystery Gang, a Korál és az Experidance. Lesz verbunkverseny és prószafesztivál, egészségnap és 24 órás vetélkedő. Sőt vasfüggönybontás is, a 20. évforduló emlékére... A Kvártélyházban a Dörge Music Show és a Madarak gondoskodik a jó hangulatról.

Tompagábor Kornél a Kvártélyház művészeti vezetőjeként elmondta, hogy április 8-9-én Keszthelyre látogatnak az Anconai szerelmesek című előadásukkal. A június közepén kezdődő új szezonban - az igényeknek megfelelően - tovább játsszák az Anconai szerelmesek és A padlás című produkciót, idén is láthatja a közönség a Kövek a zsebben című előadást Rudolf Péterrel és Kálloy Molnár Péterrel. Az utóbb említett művész Az ősember című vígjátékkal is fellép. Önálló bemutatót is tartanak a Kvártélyházban: Fenyő Miklós - Novai Gábor Hotel Menthol című darabja kerül színre. A Mystery Gangtől a prószafesztiválon át a Hotel Mentholig

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!