Kultúra

2007.10.26. 02:29

Londoni szőrme Pesten

Budapest - A jól bevált hagyományokhoz hasonlóan a színészek kerülnek az előadás középpontjába a Madách Színház fergeteges vígjátékában, amelyet több mint tíz év után felújítottak.

Dallos Zsuzsa

Gálvölgyi Jánosnak alkalmat teremt a szerep mesterségbeli tudásának fölényes előadására. Szerednyey Béla visszafogott megoldásaival képes alájátszani az üzlettársát megszemélyesítő Gálvölgyinek. A hölgyek leginkább mutatós alakjukkal vannak jelen a forgatagban, de ezt így is tervezték a szerzők. A főszereplő nerc pedig valóságos műremek, a reklámtáskán az aranybetűk ordibálnak, de a néző lassan hozzászokik a szponzorok efféle megjelenítéséhez.

- Az embereknek szükségük van néhány felhőtlen órára. Egy percig sem állítom, hogy a világirodalom gyöngyszemét állítottuk ismét színpadra, de ha a nézők ránéznek a színlapra, tudhatják, mire jönnek - összegzi a darabválasztást Szirtes Tamás rendező.

- Az élet felgyorsult a tíz évvel ezelőtti előadáshoz képest, nekünk erre válaszolnunk kell - mondja Gálvölgyi János, aki szereti az angol komédiákat.

- A tempó az egyik legfontosabb dolog. Látszólag könnyű a feladatunk, viszont itt minden mozdulatnak, szónak pontos és feszes üteme van, ha egyikünk kiesik a ritmusból, azt a másik is megszenvedi. Egyébként óriási a lehetőség, hálás szerep a két tulajdonostársé - teszi még hozzá.

- A múltkori előadáshoz képest megértem - állítja Szerednyey Béla, aki úgy véli, a sok zenés darab jót tett színészi kondíciójának, most már profi módon képes végigjátszani az előadást.

Nem nehéz megjósolni, a jegyekért közelharcot kell vívni...Elképesztő események követik egymást, gyorsul a tempó, lekerülnek a bundák, ruhák

Ezek is érdekelhetik