Kultúra

2006.07.10. 02:29

Ismét találkoztak a kórusok

Rezi (há) - Harmadik alkalommal rendezték mega településen tegnap délután a kórusok találkozóját. A sikeresen zajlott dalos esemény immár hagyományosan hozzátartozik a község nyári kulturális kínálatához.

Mórocz Zsolt

Két helyszínen léptek fel, idén már a megyeszékhely is képviseltette magát Rezi (há) - Harmadik alkalommal rendezték meg a településen tegnap délután a kórusok találkozóját. A sikeresen zajlott dalos esemény immár hagyományosan hozzátartozik a község nyári kulturális kínálatához. A program két helyszínen is zajlott a műsorhoz illőn a római katolikus templomban az egyházi énekekkel, valamint szabad téren a Laky Demeter általános Iskola udvarán a folklór műfajjal léptek fel a dalárdák. Zalaegerszeg idén első ízben képviseltette magát a rangos fesztiválon, a Zalai Építők Móricz Zsigmond Művészeti Egyesületének Vadrózsa dalköre vendégszereplésével. Párosan jelent meg a szomszédos Cserszegtomaj, a községből a folklórhagyományok ápolásáról széles körben ismert Tátika Népdalkör, hangszeres zenét hozva pedig a Kék Balaton Citerazenekar érkezett a találkozóra. Zalaapátiból a népdalkör és a Capella Kamarakórus vett részt, szerepelt továbbá a karmacsi Amabilis kórus. A házigazdák baráti köri dalárdájának megyén kívülről meghívott vendége volt a pápai Éneklő Szülők Kara. Az előadássorozat mind-két helyszínen szép sikert aratott. A sokszínűség jellemezte a dalcsokrokat és az egész előadást, rendkívül színes volt a paletta. A változatosság szimbólumát is megénekelték a Járj a szivárvány nyomában járj az ének nyomában és minden gyönyörű lesz szövegrészű dallal. Az együttesek bemutatása során elhangzott többek között, hogy a szereplési lehetőség valamennyiüknek sokat jelent. A népes részvétel mellett lezajlott seregszemle a művészetet ápolók baráti találkozója, emellett része a minősítő versenyekre való felkészülésnek is. ám ami a legfontosabb, az az éneklés örömének átélésére és átadására való alkalom. Rezi (há) - Harmadik alkalommal rendezték meg a településen tegnap délután a kórusok találkozóját. A sikeresen zajlott dalos esemény immár hagyományosan hozzátartozik a község nyári kulturális kínálatához.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!