Kultúra

2006.07.07. 02:27

Baptista diákkórus Texasból

Keszthely (kzs) - Amerikai középiskolások látogattak a Balaton-parti városba. A Texasból érkezett fiatalok egy napon keresztül zenés-táncos produkciókkal szórakoztatták a helybelieket.

Mórocz Zsolt

A fiatalok közül sokan itt szerezték első benyomásaikat Európáról Keszthely (kzs) - Amerikai középiskolások látogattak a Balaton-parti városba. A Texasból érkezett fiatalok egy napon keresztül zenés-táncos produkciókkal szórakoztatták a helybelieket. A kétszázötven tagú középiskolai kórus és tánckar felpezsdítette a város életét. Mindenütt zöld pólós ifjakat látni, sétálnak fel s alá, ismerkednek a várossal, délelőtt a szórólapokat osztogatják a főutcán. Sokan hajlamosak engedni az előítéleteknek, s azt gondolni, az amerikai emberek túltápláltak, tunyák és lehangoltak, ez azonban közel sem igaz. Legalábbis a texasi Planóból érkező baptista középiskolások elegánsak, energikusak, talpraesettek. - Nagyon tetszik, imádjuk Magyarországot - lelkendezik Rick Briscoy, a középiskola igazgatója, aki a turnét vezeti, s mint kiderül, a színpadon is ő vezényli a hatalmas kórust. - Elsősorban Keszthely miatt látogattunk az országba, mivel vannak már kapcsolataink egy helyi speak out tábor meghívottjai vagyunk. A legtöbb diák, aki itt van, persze még sosem hagyta el az államokat, ez az első benyomásuk Európáról. Kiderül, a többhetes utazást a Dallas melletti kisváros baptista gyülekezete és a középiskola támogatta anyagilag, a diákoknak alig kellett hozzájárulniuk a turné költségeihez. Kora délután a tóparton mutat be látványos táncprodukciót a társaság. Az ötvenes-hatvanas évek slágereit éneklik, korhű ruhákba öltözve. Rövid időre még egy Elvis hasonmás is feltűnik a színpadon. A lányokon hosszú, színes szoknya, sötét blúz, a fiúk farmerban, dzsekiben ropják. Este a Balaton Színházban gyülekeznek a társaság tagjai. A rekkenő hőség ellenére a nagyteremben a lépcsőkön állnak, ülnek az érdeklődők. A produkció magával ragadó. - Tudnak hangulatot csinálni! - kiált fel valaki a nézőtéren. A színpad zsúfolásig tele, a lezser egyenruhába öltözött diákok mégis könnyeden táncolnak, éneklik a gospel-dalokat. Rick Briscoy azért szabadkozik a diákok egy napja érkeztek Magyarországra, még nem szokták meg az időeltolódást. Ez alig észrevehető, mindössze néhány elfojtott ásítást veszünk észre, amikor a műsor végeztével elindulnak a színpadról, hogy hűsítő jégkrémmel vendégeljék meg hálás közönségüket.Fotó Kassai Zsigmond Keszthely (kzs) - Amerikai középiskolások látogattak a Balaton-parti városba. A Texasból érkezett fiatalok egy napon keresztül zenés-táncos produkciókkal szórakoztatták a helybelieket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!