Külföld

2009.04.15. 06:10

A Google gyógyította meg egy nő agorafóbiáját

Nagy-Britannia - Nem látok rá okot, hogy miért ne lehetne ismét normális életem - mondta az asszony, aki már 20 éve nem hagyta el az otthonát.

nincs nev

A 40 éves, kétgyermekes Sue Curtis agorafóbiában szenved, ami egyfajta tériszony, azaz irtózás a nagyobb terektől, utcáktól. Curtis fél életét a négy fal között töltötte, az esküvőjét is a házban tartotta. A Google új szolgáltatása azonban felkeltette a kíváncsiságát, hogy újra lássa a világot - írja a The Sun. 

Már megkockáztatott néhány métert a south shieldsi otthonán kívül, ami másnak nem tűnhet túl soknak, de számára bámulatos eredmény. A nő gondviselője is elmondta, hogy igazán elégedett a teljesítményével. 

A Google Street View segítségével 3D-s játékokban megszokott módon sétálhatunk végig, foroghatunk, le- és felnézhetünk a kérdéses helyeken. 

A szolgáltatás 2007-ben indult, igaz akkor még csak az Egyesült Államok nagyobb városait lehetett "bejárni", de idén már európai helyszínek is elérhetővé váltak. Okozott is számos botrányt, sokan ugyanis a magánéletüket féltik a szolgáltatástól, a cég több száz kifogást kapott amiatt, hogy személyiségi jogokat sértenek bizonyos fotók.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!