Külföld

2012.02.26. 15:08

Kiengedték a kórházból Nelson Mandelát

Vizsgálat után kiengedték a kórházból vasárnap Nelson Mandelát, Dél-Afrika korábbi elnökét, mivel semmi komoly problémát nem találtak az orvosok.

MTI

A hivatalos közlemény szerint a tesztek nem mutattak ki semmi komoly bajt a 93 éves politikusnál. Az apartheid utáni korszak első elnökét szombaton vitték kórházba, mivel hasüregi fájdalomra panaszkodott. Az orvosok hastükrözést végeztek rajta - közölte a védelmi minisztérium, amely a volt államfők egészségéért felel.
Mandela hollétéről hivatalosan nem mondtak semmit, de a helyi sajtó bemutatta, amint egy autókonvoj érkezik a pretoriai egyes számú katonai kórházhoz.



Szombaton íruk:
Kórházba szállították Nelson Mandelát

Kórházba szállították Nelson Mandelát, Dél-Afrika 93 éves volt elnökét. Hasfájdalmai vannak.
Jacob Zuma elnök hivatala tette a bejelentést azzal, hogy szombaton vették fel a kórházba Mandelát. A hivatal szóvivőjének későbbi közlése szerint a volt elnök "jókedvű, és jól van".
Az apartheid utáni korszak első elnökének egészségi állapota tavaly egyszer már aggodalmat váltott ki Dél-Afrikában, akkor légúti fertőzéssel szállították őt kórházba. Azóta nyilvános szereplései erősen megritkultak.
Mandela 1994-ben, az első nem faji alapon lezajlott választások eredményeként lett hazája államfője, miután a faji elkülönítés rendszere elleni harcáért 27 évre börtönbe zárták. 1993-ban Nobel-békedíjjal tüntették ki. 1999-ig töltötte be az elnöki tisztet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!