Külföld

2011.08.02. 13:44

Kiirtottak egy családot Tulában

Ötszörös gyilkosságra derült fény Tulában: keddi orosz sajtójelentések szerint ismeretlenek megöltek egy nagymamából, anyából és három kisgyerekből álló egész családot.

MTI

A szomszédok hétfőn jelentették a rendőrségen, hogy a család lakásából rossz szag árad kifelé. A rendőrök a lakásba behatolva megtalálták a gyilkosság áldozatává vált három gyermeket és két felnőttet. Mindannyiuk fejét betörték, de a fegyvert nem találták meg a lakásban.
    
A kilenc-, hat- és ötéves kisfiúk holtestére a szobában találtak rá,  vélhetően álmukban ölték meg őket az ágyukban, az anya és a nagymama tetemét a fürdőszobában egymásra dobták. Mindannyian hálóruhában voltak, vagyis a gyilkosság éjszaka történhetett, az első vizsgálatok szerint feltehetően kilenc nappal ezelőtt. A lakásból semmi nem hiányzott, az ajtót kívülről kulcsra zárták. Ebből a nyomozó szervek arra gyanakszanak, hogy a gyilkos - vagy gyilkosok - bejáratos lehetett a családhoz.    
   
Az orosz család néhány éve Jekatyerinburgból költözött Tulába. A nagymama korábban egy kolostorban szolgált, s ezzel ugyan felhagyott, hogy unokái nevelésének szentelhesse magát, de továbbra is mélyen vallásos volt és egy templomi kórusban énekelt. Lánya, a gyerekek anyja az ingatlanpiacon tevékenykedett.
   
Az illetékes szervek egyelőre két lehetőségből indulnak ki: a véres tett oka magánéleti lehet, vagy kapcsolatban állhat az egyik áldozat munkájával.
   
Alekszadr Baszrikin, az Oroszországi Föderáció nyomozati bizottságának vezetője kedden Tulába érkezett, hogy személyesen koordinálja a nyomozást.

Ezek is érdekelhetik