Külföld

2011.05.25. 05:11

15 éves gyilkos - Életfogytiglanra ítélték a legfiatalabb brit bérgyilkost

Életfogytig tartó börtönre ítélte a londoni központi büntetőbíróság kedden a brit bűnüldözés modern kori történetének legfiatalabb bérgyilkosát, aki 15 évesen mindössze kétszáz fontért (60 ezer forintért) ölt.

MTI

Santre Sanchez Gayle-nek az ítélet szerint legalább húsz évet kell rács mögött töltenie, mielőtt szabadlábra helyezése szóba kerülhet.
   
A fiatal korú tettes lefűrészelt csövű puskával lőtte agyon áldozatát tavaly márciusban.
   
A vád eredeti állítása szerint a megbízó az áldozat, a 26 esztendős Gulistan Subasi egykori élettársa volt, aki azt akarta megakadályozni, hogy partnere kicsempéssze közös gyermeküket az országból.
   
A 28 éves Serdar Ozbeket - a népes észak-londoni török közösség tagját - azonban a bíróság felmentette, így a rendőrség újból elkezdte a nyomozást annak kiderítésére, hogy a 15 esztendős bérgyilkos kinek a megbízásából ölte meg a fiatal nőt.
   
Gayle-t közvetlenül egy londoni kábítószer-kereskedő, a 22 éves Izak Billy "toborozta" a bűncselekmény végrehajtására, de az, hogy Billyt ki bízta meg ezzel, egyelőre felderítésre vár. A rendőrség szerint a megbízás valószínűleg egy bonyolult láncolaton keresztül, de végső soron mindenképpen Ozbek környezetéből érkezhetett.
   
A tárgyaláson az esküdteknek bemutatták a gyilkosságról készült felvételt, amelyet egy közeli biztonsági kamera készített. A filmen látszik, hogy a fiú taxival érkezik a kiszemelt áldozat lakásához, becsönget, és az ajtónyitás után néhány pillanattal rálő áldozatára.
   
Gayle azonban elkövette azt a hibát, hogy tettével eldicsekedett egy barátjának, felpanaszolva még azt is, hogy Billy "nyamvadt 200 fonttal" szúrta ki a szemét. A  gyilkos megdöbbent barátja értesítette az ügyben akkor már nagy erőkkel nyomozó rendőrséget a beismerésről.
   
Gayle feljelentője, Ryan Hatunga jelenleg rendőrségi védelem alatt rejtőzködni kénytelen, mivel az a londoni banda, amelynek Izak Billy is tagja volt, halálosan megfenyegette.
   
A most elítélt fiatal bérgyilkos egyik féltestvére és egyik unokatestvére is életfogytig szóló büntetését tölti, szintén gyilkosságokért.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!