Külföld

2011.02.15. 07:43

Mexikói drogháború: újabb mészárlás

Másfél tucat ember mészároltak le feltehetően a drogkartellek bérgyilkosai helyi idő szerint hétfőn reggel az északkelet-mexikói Padilla városában.

MTI

Rendőrségi források szerint a fegyveresek több járművet, köztük egy autóbuszt lőttek szitává az egyik úton, itt tizenegyen vesztették életüket, míg a város főterére hét, minden jel szerint másutt kivégzett áldozat holttestét lökték ki járműveikből a gyilkosok.
   
Tamaulipas állam hatóságai egyelőre nem közöltek más részleteket a mészárlásról. Az Egyesült Államokkal határos állam Mexikó egyik erőszakkal leginkább fertőzött területe, ahol a két legkegyetlenebb drogkartell, a Zetas és a Golfo vív egymással valóságos háborút a befolyási övezetekért.
   
Hétfőn ismeretlen tettesek meggyilkolták Nuevo León mexikói szövetségi állam titkosrendőrségének  főnökét. Homero Salcido Trevino holtestét felgyújtott autójában, Monterrey belvárosában találták meg. Ellene már öt ízben kíséreltek meg merényletet, minden jel szerint a kábítószerklánok bérgyilkosai.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!