Külföld

2011.01.31. 08:49

Öngyilkos merénylet egy pakisztáni rendőrfőnök ellen

Öngyilkos merénylő robbantotta fel magát hétfőn egy rendőrautó mellett az északnyugat-pakisztáni Pesavar városában, a detonációban négyen - köztük egy magas beosztású rendőrtiszt - meghaltak, és legalább egy tucatnyian megsebesültek - közölte a rendőrség.

MTI

A merényletben életét vesztette a kerületi rendőrség helyettes parancsnoka, egyik testőre, a gépkocsi vezetője és egy járókelő is. A 14 sebesült között több rendőr is van. A robbanás akkor történt, amikor a rendőrök Pesavar egyik külső kerületében járőröztek.
   
Pesavar Északkelet-Pakisztánban, közvetlenül a tálib lázadók bázisaként működő törzsi területek szomszédságában található.
   
A hatóságok szerint a merénylő egy 16 éves fiú volt, akinek a fejét 200 méterre a robbantás helyszínétől találták meg. A fiatal fiú gyalogosan közelítette meg a rendőrautót, majd felrobbantotta a robbanóanyaggal megpakolt mellényét. A jármű teljesen megsemmisült a detonációban.
   
A merényletért a tálibok vállalták a felelősséget.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!