Külföld

2011.01.27. 19:38

Ítéletidő az Egyesült Államok keleti partvidékén

Egy hatalmas hóvihar óriási fennakadásokat okozott a közlekedésben - különösen a légiközlekedésben - az Egyesült Államok keleti partvidékén csütörtökön.

MTI

A térség számos repülőterét - köztük a három New York-i légikikötőt - átmenetileg lezárták. Washingtonban mintegy 300 ezer háztartásban szünetel az áramszolgáltatás.
   
A meteorológiai szolgálat közel 30 centiméteres hótakarót jelzett előre, ám helyenként ennél jóval nagyobb mennyiség hullott le: New Yorkban például 48 centiméternyi, Philadelphiában 43 centiméternyi hó esett.
   
A keleti partvidék számos településén a közoktatási intézmények csütörtökön már második napja zárva tartottak. A hatóságok óva intették az autósokat attól, hogy járműveikkel kimerészkedjenek a csúszós utakra.
   
New Yorkban a város jelképének számító Szabadság-szobrot is le kellett zárni a látogatók elől, amíg nem takarítják el a havat.
   
Jóllehet a télnek még koránt sincs vége, a metropoliszban az évnek ebben a szakában összesen már csaknem 140 centiméternyi hó esett, szemben 53 centiméteres átlaggal. Michael Bloomberg polgármester közölte, hogy januárban még soha nem esett ennyi hó New Yorkban azóta, hogy 1925-ben elkezdték ennek mérését.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!