Külföld

2010.08.30. 09:44

Öt embert lőtt le egy férfi, majd magával is végzett

Öt embert lőtt le, köztük két gyermekének anyját egy amerikai férfi Arizona állam nyugati szélén, majd miután gyermekeit magához ragadva átmenekült Kaliforniába, magával is végzett - közölte a rendőrség helyi idő szerint vasárnap.

MTI

A gyilkosság szombaton késő éjjel történt Lake Havasu City egyik családi házában, ahol a 23 éves anya, Deborah Langstaff és barátai a nő új élettársának születésnapját ünnepelték.
   
A helyszínre kivonuló rendőrség riasztást adott ki a két gyermek eltűnése miatt, és néhány órán belül azonosította is a feltételezett támadó, a 26 éves Brian Diez mintegy 400 kilométerre lévő dél-kaliforniai lakhelyét, de addigra az ámokfutó férfi öngyilkosságot követett el.
   
A két gyermek - a nagyobbik négyéves, a kisebbik három hónapos - sértetlenül élte túl a tragédiát; a rendőrök Diez házában a család más tagjaival együtt találtak rájuk.
   
Szüleik - Diez és Langstaff - évekig éltek együtt, de később elhidegültek egymástól. A rendőrség közlése szerint tudtak róla, hogy a férfi augusztus közepén megsértette a nő és két gyermekük védelme érdekében hozott távoltartási rendeletet, mindazonáltal akkor csak beszélni akart a feleségével és nem fenyegetőzött semmivel.
   
A gyilkosság helyszíne, Lake Havasu City annak a tónak a partján fekszik, amelyet a Colorado folyó egyik gátjának 1938-as megépítésével alakítottak ki. Az 52 ezer lakosú város leginkább arról a hídról, a London Bridge-ről ismeretes, amelyet itt építettek fel újra, miután 1967-ben elbontották a brit fővárosban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!