Külföld

2010.03.12. 15:52

Húszan vízbe fulladtak! Gátszakadás Kazahsztánban

Gátszakadás miatt több ezer lakost kellett kitelepíteni több kazahsztáni faluból, 20 ember vízbe fulladt, egy mentőhelikopter pedig lezuhant, s a rajta utazó nyolc ember szörnyethalt - közölték pénteken a helyi hatóságok.

MTI

Az Almatitól mintegy 700 kilométerre északkeletre lévő Kizil-Agas településnél a Karatal folyó átszakította a gátat a térségben bekövetkezett gyors hóolvadás és az egyidejűleg hullott újabb csapadék következtében. A víz és sárfolyam által részben elöntött falvakból több ezer embert menekítettek biztonságosabb helyre - közölte a rendkívüli helyzetek minisztériuma.
   
Az áradás elsodort egy hidat is az Almatit Öszkemen várossal összekötő úton, nem messze a kazah-mongol-orosz-kínai négyes határtól.
   
A tárca beszámolt arról is, hogy aznap - eddig ismeretlen okból - lezuhant egy mentőhelikopter nyolc emberrel a fedélzetén szintén az ország keleti részében, röviddel azután, hogy Makancsi faluban sebesülteket vett a fedélzetére, majd felszállt. Valamennyi utasa szörnyethalt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!