Külföld

2010.01.25. 10:33

Netanjahu feleségével gond van? - Megint beperelte egy volt házvezetőnője

Már a második volt házvezetőnője perelte be Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnök feleségét - írja a Jediót

zaol.hu

Ahronót című izraeli újság, amely korábban hasonló esetet tárt fel.
A mostani hírben szereplő házvezetőnő néhány hónappal ezelőtt egyszer már bírósághoz fordult, és kárpótlást is kért, de a bíróság hírzárlatot rendelt el az ügyben, állítólag a felperes kérésére - olvasható a népszerű napilapban.

Netanjahu asszony ellen január eleje óta eljárás folyik egy másik ilyen ügyben is: az előző házvezetőnő, aki a házaspár Tel-Avivtól északra, Cezareában lévő, második otthonát tartotta rendben 2004 és 2009 között, azt veti a kormányfőfeleség szemére, hogy "erkölcsileg zaklatta" és megalázta őt.

Panasza szerint Netanjahuné lehetetlen időpontokban telefonált neki, és - tisztaságmániás lévén - arra kötelezte, hogy naponta többször öltözzön át. Mindezért havi 3 ezer sékelt (570 eurót) fizetett neki. A panaszos 300 ezer sékel kárpótlást kér.

A kormányfő gyorsan neje segítségére sietett, azt állítva, hogy a sajtó cselszövéséről van szó, amely az asszonyon keresztül őellene irányul. Hivatala határozottan tagadta a feleség elleni vádakat, bizonygatva, hogy "a bíróság majd igazságot tesz, ahogy a múltban már kétszer megtette".

Netanjahu asszonyt azzal vádolják a sajtóban, hogy szeszélyes természetű, és nagy befolyása van a miniszterelnöki hivatalban.

Forrás: MTI/AFP

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!