Külföld

2009.09.15. 13:32

Hat bevándorló gyereket találtak egy csónakban a tengeren Spanyolország partjainál

Algeciras, Madrid - Felnőttek nélkül utazó hat gyermeket találtak a spanyol hatóságok kedden a tengeren egy csónakban, Gibraltár közelében - jelentette be egy rendőrségi szóvivő.

zaol.hu

A felfújható csónakban tengerre merészkedő gyerekek közül öten 10-11 évesek, egy pedig 16 éves volt, mindannyian épek és egészségesek. A zsúfolt szoros veszélyes vizein bukkantak rájuk a pirkadat előtti órákban. A hatóságok nem közölték, hogy a fiúk honnan indultak, csak azt, hogy Spanyolországban akartak kikötni.
    
A dél-mediterrán spanyol partok és a Kanári-szigetek évek óta az afrikai illegális bevándorlók kedvelt célpontjai, noha az út veszélyes, és a migránsok közül sokan a tengerbe vesznek. A kísérletezők között egyre több a fiatalkorú, mert őket nem toloncolják vissza a hazájukba. A bevándorlók száma 40 százalékkal csökkent az idei év első hét hónapjában, amióta Spanyolországban is erősen érezhető a gazdasági válság hatása.


Forrás: MTI/EFE/Reuters

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!