Külföld

2009.09.29. 13:04

Berlusconi lakásokat adott át a tavaszi földrengés károsultjainak

Róma - Az olasz kormányfő kedden 500 lakás kulcsát adta át L'Aquilában az áprilisi földrengés károsultjainak.

zaol.hu

Silvio Berlusconi a tavaszi földrengésben hajléktalanná váltak számára épülő házakból 94-et avatott fel, és egyúttal átadta a helyieknek az első félezer lakás kulcsát. A 73. születésnapját ünneplő miniszterelnök csodaként méltatta az eseményt.
    
"Öt hónappal a földrengés után elkészült 500 lakás a négyezerből... Biztonságosabb és masszívabb lakásokat adunk a polgároknak" - jelentette ki Berlusconi. Elismerte, hogy a nagyrészt elpusztult történelmi városmag újjáépítése hosszabb időt vesz majd igénybe, de megígérte: "5-7 év múlva minden olyan lesz, mint a földrengés előtt volt". 
     
Rövidesen újra felépítik a l,aquilai egyetemet is, amely "fontos kulturális központ lesz nem csak regionális, de nemzetközi szinten is" - ígérte a kormányfő. Mint hozzáfűzte, a régió újjáépítése és a gazdasági válság elleni küzdelem a római kormány prioritásai között szerepel. 
    
A polgári védelem és  a kormányzat mindenáron igyekszik megtartani a lakosságnak tett ígéreteit. A tél beköszönt előtt fel akarják számolni a sátortáborokat, minőségi fedélhez juttatva a hajléktalanokat. A 800 méter magasságban fekvő város télen gyakorta Itália egyik leghidegebb települése.


Forrás: MTI/APA

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!