Külföld

2009.08.22. 20:47

A Jobbik és a Magyar Gárda képviselői megkoszorúzták a révkomáromi Szent István-szobrot

Prága/Pozsony - Koszorút helyeztek el a révkomáromi Szent István-szobornál szombaton délután a Jobbik és a Magyar Gárda képviselői.

zaol.hu

A mintegy 40 tagú csoportot Szegedi Csanád európai parlamenti képviselő vezette. A koszorúzás incidens nélkül zajlott le.

"Bízom abban, hogy Szlovákia szlovák nemzetiségű lakosainak többsége nem tartja ellenségének a magyarokat. Ezeknek a szlovákoknak össze kellene fogniuk a magyarokkal. Mai koszorúzásunk a megfontoltan, normálisan gondolkodó, szlovákul érző emberek nevében is történt, akik egészségesen gondolkodva elítélik a magyar elnök elleni pénteki szlovák lépéseket" - nyilatkozta Szegedi Csanád a pozsonyi TASR hírügynökségnek.

Hangsúlyozta: Szlovákia és Magyarország hasonló gondokkal küzd. Ezek közül a legfontosabbak: gazdaságukat a nemzetek feletti társaságok ellenőrzik, illetve a roma probléma.


Mikrobuszra szlovák nyelvű feliratot helyeznek el demonstrálók, melynek jelentése: "Ez a szlovák intelligencia?" A Komárom és Révkomárom (Komarno) között átívelő Erzsébet hídon a  Jobbik Magyarországért Mozgalom félpályás útlezárással tiltakozik a a meghiúsult magyar államfői látogatás miatt
MTI Fotó: Győri Károly

Információ: MTI

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!