Külföld

2009.07.13. 10:32

”Eltúlozták”: az Aegon biztosító kárpótlást fizet ügyfeleinek

Amszterdam - Több holland biztosító után most az Aegon is megállapodott a fogyasztóvédelmi csoportokkal, hogy kárpótlást fizet ügyfeleinek túlzott díjtételek felszámítása miatt.

zaol.hu

 A holland felügyeleti hatóság vizsgálata még 2006-ban megállapította, hogy a biztosító a befektetéshez kapcsolt biztosítási termékek közül többnél a befizetett díjak jó részét nem befektetésekre, hanem működési költségekre és jutalékokra költötte. 

A hatóság azt is felrótta a biztosítónak, hogy bizonyos termékeknél nem adott megfelelő információkat.   

A megállapodás költsége adó előtt számítva 250 millió euró, de az ügylet az Aegon hétfői közleménye szerint nem fogja jelentősen befolyásolni az idei eredményeket, mivel a csoport már gondoskodott megfelelő tartalékról.

Az Aegon a nagy holland biztosítók közül utolsóként állapodott meg a kárpótlásban a fogyasztóvédőkkel. Hasonló egyezségre jutott az elmúlt egy évben az INF, az SNS Reaal, a Fortis korábbi hollandiai biztosítási érdekeltsége, az ASR, valamint a brit Avivához tartozó Delta Lloyd.

Forrás: MTI/Reuters

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!